Çekmeköy'de Cumhuriyet'in 100’üncü yılı kutlamaları yapıldı.
Çekmeköy 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Töreni Cemal Güngör Parkı’nda halkla iç içe, coşkulu bir şekilde gerçekleşti.
Programa; Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, Çekmeköy Garnizon Komutanı Garnizon Komutanı Albay Hazel Yılmaz, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, gaziler, şehit yakınları, mahalle muhtarları ve 7’den 70’e Çekmeköylü vatandaşlar katıldı.
Kaymakam Resul Çelik, alanda bulunan Çekmeköylülerin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamasıyla başlayan kutlama programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.
Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.
Konuşmasında Çekmeköylüleri selamlayarak başlayan Kaymakam Çelik, Cumhuriyetin birinci 100 yılının yaşandığını, ikinci 100 yılına ise büyük bir şevkle başladığını söyleyerek, “Çok şanslıyız. Çünkü Cumhuriyetimizin her iki yüzyılını da gördük. Ömrümüz yetmeyeceği için, bir yüzyıl daha göremeyiz. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi "İlelebet payidar kalacaktır." dedi.
Kaymakam Çelik, “Atatürk’ün, “Efendiler! Yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz” dediği günden bugüne kadar, daha iyiyi hedefleyen bir tutumla, yolumuza devam ediyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını “Türkiye Yüzyılı”na çevirmek için, canla başla çalışıyoruz. Bizim en büyük yol arkadaşımız gençliğimizdir. Gençlerimiz bu ideallerimizi hayata geçirecek olanlardır.” dedi.
Cumhuriyeti soranlara Cumhuriyet; tarihten silinmek istenen Türk milletinin sarsılmaz iradesi olduğunu ifade eden Kaymakam Çelik, Anadolu topraklarında filizlenen ölümsüz çınar diye tanımladığı Cumhuriyeti, istiklali için istikbalinden vazgeçen Türk milletinin destanı ve birlik, beraberlik ruhunun en büyük eseridir.
Cumhuriyetin Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olduğunu belirten Kaymakam Çelik, “Bizler varoluş mücadelemizi cumhuriyetle taçlandırdık. Bir nabız gibi atan coğrafyamızda Cumhuriyetle beraber huzur refah ve özgürce yaşıyoruz. Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir, prensibi ile ülkemizi modern ülkelerin seviyesinin üstünde tutuyoruz. Her alanda başarı hikayelerimizi yazıyoruz. Komplekse kapılmadan, başarılarımızdan ilham alarak, yolumuza devam ediyoruz” dedi.
Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, “Semalarını ezan ve bayrağımızın süslediği, üzerinde huzur ve refah içinde yaşadığımız bu cennet vatanı bize bırakın ecdadımızı, başta gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, saygıyla rahmetle minnetle anıyorum. Bu vatan için şehadet şerbeti içen şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Rahmete giden gazilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlıklı bereketli bir ömür diliyorum. Vazgeçilmeyecek bir yemin ve büyük bir kararlılıkla... Cumhuriyetimizin 100. yılı hepimize kutlu olsun” dedi.
Öğretmen ve öğrenciler tarafından yapılan yöresel halk oyunları ve ile devam eden törende Hüsnü Özyeğin Vakfı Alemdağ Tunç Çapa Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından Cumhuriyet Konseri verildi.
Cumhuriyet Koşusu'nda dereceye giren öğrenciler ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili yapılan resim, şiir yarışmalarında dereceye giren öğrenciler protokol mensuplarından ödüllerini aldı. Program öğrencilerin canlı müzik eşliğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk portresi çalışması sonrası öğretmen ve öğrencilerin yaptığı geçit töreninin ardından son buldu.
Kamu Yönetimine Çocukların Gözünden Bakış...
Alemdağ Emlak Konut İlkokulu 3. sınıf öğrencileri, Hayat Bilgisi dersinde işledikleri “Yönetim Birimleri...
Fedakârlığın ve Kahramanlığın Adı: Çanakkale Zaferi’nin 110. Yılı!....
Çanakkale Zaferi’nin 110. yıl dönümünde, vatan uğruna canlarını feda eden aziz...
Şehitlerimize Vefa: Minnet ve Dualarla Anıldılar...
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 110. yıl dönümü vesilesiyle Çekmeköy’de aziz...
Çekmeköy’de Birlik ve Kardeşlik Sofrası....
Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez’in ev sahipliğinde düzenlenen iftar...
Ramazan Sofrasında Aile Buluşması.....
Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik ve eşi Emine Çelik hanımefendi, Dünya Yetimler Günü vesilesiyle düzenlenen iftar...
Çekmeköy’de 14 Mart Tıp Bayramı Kutlandı..
Çekmeköy Devlet Hastanesi'nde, hekimlerimizin yoğun katılımıyla 14 Mart Tıp Bayramı’nı coşkuyla kutladık....
Çekmeköy’de Teravih Namazı Sonrası Gönül Buluşması....
Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, Teravih namazının ardından hemşehrilerimizle bir araya geldi....
Çekmeköy'de Olası Afetlere Karşı Güçlü Koordinasyon!.....
Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik ve Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, Çekmeköy Afet ve...
Geleceğe Güvenli Adımlar: Okul ve Aile İş Birliği Güçleniyor..
Çekmeköy'de eğitim kalitesini artırmak ve okul-aile iş birliğini güçlendirmek amacıyla...
Eğitimde İlk Dönem Sevinci: İlkokul Öğrencilerinin Mutluluğu Gözlerinden Okunuyor..
2024-2025 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi, 17 Ocak Cuma günü sona...
Yılın Son Akşamında Görev Başındaki Kahramanlarımızla Buluştuk.
Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, yeni yıl tedbirlerini yerinde incelemek ve mesai saati...
Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tebriklerini Kabul Etti..
Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, en büyük bayramımız olan 29 Ekim...
Çekmeköy'de Cumhuriyet'in 101. Yılı Onuruna Atatürk Anıtında Çelenk Sunma Töreni Gerçekleşti
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları...
Fedakârlığın ve Cesaretin Simgesi Gazilerin Onuruna Çekmeköy’de Yemek Programı Düzenlendi...
Çekmeköy’de 19 Eylül Gaziler Günü sebebiyle vatanımızın...
Çekmeköy Birbirine Candan Bağlı
Türk Kızılay Çekmeköy Kan Bağış Merkezi, Madenler Meydanı'nda bulunan Kan Bağış Noktası'nda gönüllü olarak düzenli kan...
Öğrencilerin Yarıyıl Karneleri Kaymakam ve Başkan Amcalarından....
2023-2024 Eğitim-öğretim yılı ilk döneminin 19 Ocak Cuma günü sona ermesiyle beraber...